Warning: copy() [function.copy]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/kocaeligercek.net/httpdocs/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://www.kocaeligercek.netimages/stories/hasan%20gne%20ke%20.jpg) [function.copy]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/kocaeligercek.net/httpdocs/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668
19 MAYIS BAYRAMI VE GENÇLİĞE HİTABE PDF Yazdır e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 
HASAN GÜNEŞ tarafından yazıldı.   
Perşembe, 09 Şubat 2012 12:16

hasan gne ke Hasan Güneş

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Bilindiği gibi,19 mayıs Mustafa Kemal Paşanın Samsun’a ayak basarak bağımsızlık ateşini yaktığı gündür.Bu nedenle de bayram olarak kutlanmakta.Atatürk’ün gençliğe hitabesi de Türkiye Cumhuriyetinin önemli kazanımını korumak için, 20 ekim 1927’de gençlere hitaben yazılmış önemli bir değerimizdir.

Bu iki değerli öğenin de ortak paydası,cumhuriyetimizin bu önemli kazanımlarının korunması ve bir sonraki kuşaklara aktarılmasıdır.

Ancak son günlerde,19 Mayıs bayramlarının kısıtlı olarak kutlanması doğrultusunda karar alındığı ve Gençliğe Hitabenin de gereksiz olduğu yönünde görüş bildirenler bulunmaktadır.

19 mayıs bayramı ve Gençliğe Hitabe, bir yeniliğin parçası olarak, değerlendirilmediği sürece, gericilik ülkemizde kol gezecektir.Çünkü,bu iki kazanım da yeniliğin bir sembolü olarak değerlendirilmelidir.Sembol olarak kullanılmasının gerekçesi olan cumhuriyet gibi bir rejimin, eski yönetim biçimine göre bireylere ve topluma amaçlarını gerçekleştirme bakımından fırsatlar yaratmaktadır.Bu nedenle, bu yeniliği ve buna gerekçe olan sembolleri inkar etmek olsa olsa gericiliktir.

Karşı gelişin nedenlerinden biri de şudur:Atatürk’ün çocuk üzerindeki etkisini sıradanlaştırıp,onu gözden düşürmektir.

19 Mayıs gibi değerlerin ve Gençliğe Hitabe gibi söylemlere karşı gelişin nedenlerinden biri de;Avrupa Birliğinin, Atatürk’ün ulus-devlet niteliğini yok etme çabasıdır.

Cumhuriyetimizin kazanımlarına karşı çıkışın bir diğer nedeni olarak küresel güçlerin,cumhuriyet kazanımlarımızı yok etmek, böylece ulus devleti yok etmek veya etkisini azaltmaktır.

Aslında, küresel güçlerin eğitim sistemimiz üzerindeki etkisi yeni değildir.

Özellikle, 1980’den sonra özel okulların açılmasının yaygınlaşması.Yine, Proğram ve ders kitaplarının değişikliği küresel güçlerin isteği doğrultusunda olmuştur.

Yine küresel güçlere hizmet eden üniversiteler ve bölümleri açılmıştır

Çözüm, teorisiyle pratiğiyle Milli Eğitimin İlkelerinin uygulanmasında geçmektedir.    

 

Yorum Ekle


Guvenlik Kodu
Yenile

 

 

 


 


 

Site Dil Seçimi

Albanian Azerbaijani Catalan Chinese (Traditional) Czech English French German Hindi Italian Macedonian Portuguese Russian Spanish Urdu

REKLAM VE İLANLAR

 

SON YORUMLAR

RSS
  • Döviz
  • ozgunes

Haber Arama

Giriş Formu



SİTE SAYAÇ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün163
mod_vvisit_counterDün662
mod_vvisit_counterTOPLAM318658
Şu anda 32 konuk çevrimiçi

VİDEOLARIMIZ

LOGO