VELİ TOPLANTILARI ÇOK ÖNEMLİ. ANCAK… PDF Yazdır e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 1
ZayıfEn iyi 
HASAN GÜNEŞ tarafından yazıldı.   
Çarşamba, 30 Kasım 2011 12:48

OKULLARDA VELİ TOPLANTILARI ÇOK ÖNEMLİ. ANCAK…

Hasan Güneş Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir  

Veli toplantıları, eğitimin öncelikli meselesi olmasına rağmen, yine pek ciddiye alınmayan konular arasında yerini korumaktadır.Elbette,okul aile işbirliğinin öğrencinin eğitim yaşamı için önemi tartışılamaz.
Bu işbirliğinin temelini veli-öğretmen iletişimi oluşturmaktadır.Ancak, bazı veliler, veli toplantılarını, özellikle, ilköğretim düzeyinde okulun çeşitli giderlerini karşılamak için düzenlendiğini varsayarak, bu toplantılara gitmemeyi tercih etmektedirler.

Ancak, etkili öğretme-öğretme yaşantıları, veli desteğinin önemli koşulları arasında olduğu düşünüldüğünde, bu sistemin önemli bir sorunu olarak algılanmalıdır.Başka bir değişle, velilerden çeşitli adlar altında toplanan harçların çeşitli yöndeki olumsuzlukları veli toplantılarına da yansımaktadır.

Öğrencilerin başarılı olmaları hem fiziksel hem de sosyal yönden gerekli koşulların velilerce sağlanmasına bağlıdır.Ancak, kalabalık ortamlarda gürültüden çalışılmadığı gerçeği öğrencilerce getirilen sorunların başında gelmektedir.

Yine, öğrencilere etkili öğretme- öğrenme yaşantıları sunmak için gerekli malzemeler, bazı velilerce sağlanmadığı,öğretmenlerce veli toplantılarında, sıkça dile getirilmektir.

Fiziksel koşullar eğitim açısından çok önemlidir. Ancak bazı öğrenciler, özellikle, kış aylarında evlerin soğuk olduğunu,çalışamadıklarını belirtmektedirler. Veli toplantılarına bu durum da yansımaktadır.Ancak bu olumsuz koşullar karşısında öğretmenlerin beklentilerinin karşılanması etkili öğretme-öğrenme yaşantıları sağlamada önemli bir koşul olarak değerlendirilmelidir.

Ev ödevlerinin, kontrol edilmesi, öğretmenlerce velilerden beklenmektedir.

Yine,varsa öğrencinin sağlık problemi veli tarafından öğretmeniyle paylaşılmalıdır.Aynı zamanda öğrencinin hassasiyetlerini, veli öğretmenle paylaşmalıdır.  

Okul yaşamını veli çocuğuyla paylaşmalıdır.Varsa fiziksel ve sözlü şiddete son verilmelidir.

Kuşkusuz,veli toplantılarında dile getirilen sorunların çözümünde öğretmen- veliyle sorumluluğu paylaşması gereklidir. Ancak,sorunların çözümünde eğitim sisteminin ve ülkenin sosyo- ekonomik yapısının payı unutulmamalıdır.

 

Yorum Ekle


Guvenlik Kodu
Yenile

 

 

 


 


 

Site Dil Seçimi

Albanian Azerbaijani Catalan Chinese (Traditional) Czech English French German Hindi Italian Macedonian Portuguese Russian Spanish Urdu

REKLAM VE İLANLAR

 

SON YORUMLAR

RSS
  • Döviz
  • ozgunes

Haber Arama

Giriş Formu



SİTE SAYAÇ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün161
mod_vvisit_counterDün662
mod_vvisit_counterTOPLAM318657
Şu anda 33 konuk çevrimiçi

VİDEOLARIMIZ

LOGO