HÜKÜMETİN YALAKASI REKTÖRÜN ALÇAKCA SÖZLERİ PDF Yazdır e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 1
ZayıfEn iyi 
HABER MERKEZİ tarafından yazıldı.   
Cuma, 24 Aralık 2010 21:14
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'ne geçtiğimiz haftalarda atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye ‘Hayırlı olsun’ ziyareti öncesi  Türkiye Gençlik Birliği üyesi öğrenciler Ak Parti hükümetini protesto etmek isteyince Mehmet Pakdemirli'nin engeliyle karşılaştı. Atatürk ve Cumhuriyeti benimsemediği anlaşılan Rektör Pakdemirli Öğrencilere "Sizler Atatürk'ten görev alamasınız" dedi.
Yasalar, kanunlar ve haklardan anlamadığı anlaşılan sözde Rektör öğrencilerin Arınç'a protesto eylemini durdurmak için Atatürk'ü resmen hiçe sayan ifadeler kullanarak öğrencileri tahrik etti. Öğrenciler ile tartışma yarışına giren sözde rektör "“Sizler Atatürk'ten görev alamazsınız", "Size kalmaz bunu savunmak", "Ben, size cumhuriyeti savunmak için görev vermedim" diye alçakca sözler sarf etti.
 "SİZLER ATATÜRK'TEN GÖREV ALAMAZSINIZ"
Ziyaret öncesinde rektörlük binası arkasındaki erkek öğrenci yurdunda kalan Türkiye Gençlik Birliği üyesi bazı öğrenciler AKP hükümetini protesto etmek isteyince Rektör Prof. Dr. Pakdemirli'nin engeliyle karşılaştılar. Grup adına Rektör Prof. Dr. Pakdemirli'ye açıklamada bulunan Türkiye Gençlik Birliği İl Başkanı Erdem Özdemir, “Siz Atatürk'ün Nutku'nun son buklesini okuyun. ‘Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafa edecek güç gençliktir’ der. Türk gençliği devrimlerin ve cumhuriyetin bekçisidir. Size yetkiyi aldığımız yeri açıklıyoruz. Siz diyorsunuz ki, ‘Ben size bu görevi vermedim?’ Ama diyorum ki, ‘Bu görevi sizden değil, Atatürk'ten aldık” dedi.
"ÜNİVERSİTEDEN ATARIM HEPİNİZİ"
Bunun üzerine Özdemir'e müdahale eden Rektör Pakdemirli, “Sizler Atatürk'ten görev alamazsınız. Cumhuriyeti savunacaksam ben savunurum. Ben burada rektörüm. Size kalmaz bunu savunmak. Ben, size cumhuriyeti savunmak için görev vermedim. Net bir şey söylüyorum size. Siyasi slogan atarsanız. Kimliklerinizi toplarım. Üniversiteden atarım hepinizi. Hemen dağılıyorsunuz. Burası benim ve hepinizin üniversitesi. Burada slogan atamazsınız. Eğer atarsanız emniyet görevlileri kimliklerinizi toplayacak” diye karşılık verdi.
Rektör Pakdemirli'nin uyarısının ardından üniversiteli gençler polis ekipleri tarafından rektörlük binasının önünden uzaklaştırıldı.
Son Güncelleme ( Cuma, 24 Aralık 2010 21:48 )
 

Yorum Ekle


Guvenlik Kodu
Yenile

 

 

 


 


 

Site Dil Seçimi

Albanian Azerbaijani Catalan Chinese (Traditional) Czech English French German Hindi Italian Macedonian Portuguese Russian Spanish Urdu

REKLAM VE İLANLAR

 

SON YORUMLAR

RSS
  • Döviz
  • ozgunes

Haber Arama

Giriş Formu



SİTE SAYAÇ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün172
mod_vvisit_counterDün682
mod_vvisit_counterTOPLAM318006
Şu anda 34 konuk çevrimiçi

VİDEOLARIMIZ

LOGO