Warning: copy() [function.copy]: URL file-access is disabled in the server configuration in /home/kocaeligercek.net/httpdocs/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668

Warning: copy(http://www.kocaeligercek.netimages/stories/kemaltrkelr.jpg) [function.copy]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/kocaeligercek.net/httpdocs/plugins/content/mavikthumbnails.php on line 668
TÜRKLER'İN KIZI HAYKIRARAK HESAP SORDU PDF Yazdır e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 
HABER MERKEZİ tarafından yazıldı.   
Perşembe, 02 Aralık 2010 23:45

Suikasta kurban giden DİSK'in Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler davası zaman aşımından düşürüldü. Türkler'in kızı Nilgün Türkler, "Katili koruyarak ne yaptıklarınızı silebilir, ne de babamın adını unutturabilirsiniz. Devlet bunun hesabını muhakkak verecektir" dedi.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında, davanın zamanaşımından düşürülmesinin ardından salonda yaşanan gerginlik, bir süre adliye içinde devam etti. Karara tepki gösteren Türkler ailesi ve DİSK üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

 
'Devlet önce öldürttü, sonra katili korudu'
Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan Türkler, "Ünal Osmamağaoğlu, benim babamı öldüren katillerden biridir. Onu gözlerimle gördüm. Devlet önce babamı öldürttü, sonra katili senelerce korudu, sonra da gözümüzün içine baka baka davaları görmezden gelerek normal seyrinde görülmesine izin vermedi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Ünal Osmanağaoğlu'nun katil olduğunu onayladı. Buna rağmen şu anda zaman aşımı nedeniyle bu dava ortadan kaldırıldı" dedi.
Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağını söyleyen Nilgün Türkler, "Daha önce devleti şikayet etmekten üzüntü duyarım diyordum. Ama şimdi üzüntü duymayacağım" dedi.
Nilgün Türkler, şöyle devam etti: "Benim babam öldürüldü. 30 yıldır mezarında yatıyor. Hala babamdan, mezarından, babamın adından korkuyorlar. Onun adı Kemal Türkler. O milyonlarca insana hitap ediyordu, hiç kimse bunu başaramadı. Onun yapabildiği hiçbir şeyi yapamadığınız için babamdan korkmaya devam edin. (Arkasındaki işçileri göstererek) Babamın bir sürü işçi arkadaşı var. Bir sürü Kemal Türkler arkadan geliyor. Katili koruyarak ne yaptıklarınızı silebilir, ne de adını unutturabilirsiniz. Devlet bunun hesabını muhakkak verecektir."
Çelebi: Kararı kabul etmiyoruz
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise dava sürecinde belgelerin gizlendiğini, duruşma aralarının uzun süreçlere yayıldığını söyledi. Davanın kasıtlı olarak zaman aşımına uğratıldığını ifade eden Çelebi, şöyle konuştu:
"Zaman aşımına uğratılması bu katilin katil kimliğini ortadan kaldırmıyor. Hukuken de kalkmış değildir. İtirazlarımızı uluslararası mahkemeye taşıyacağız. Süreci sonuna kadar devam ettireceğiz. Bir kez daha buradan ilan ediyorum. Kemal Türkler davası bizim açımızdan katilleri belli olan davadır. Bu kararları verenler huzur içindeyse, kendi vicdanlarına bırakacağız. Bizim açımızdan katiller vicdani olarak aklanmış değildir. Hukuken de aklanmış değildir. Diğerleri beyhude çabalardır. Diğer kararlar bizim açımızdan geçerliliği olan vicdani kararlar değildir. Sonuna kadar bu davayı sürdüreceğiz. Kemal Türkler ölmedi bizim için yaşıyor."
DİSK üyeleri, "Kemal Türkler aramızda", "Katiller halka hesap verecek" şeklinde slogan attı.(ETHA)

 

 

Yorum Ekle


Guvenlik Kodu
Yenile

 

 

 


 


 

Site Dil Seçimi

Albanian Azerbaijani Catalan Chinese (Traditional) Czech English French German Hindi Italian Macedonian Portuguese Russian Spanish Urdu

REKLAM VE İLANLAR

 

SON YORUMLAR

RSS
  • Döviz
  • ozgunes

Haber Arama

Giriş Formu



SİTE SAYAÇ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün140
mod_vvisit_counterDün682
mod_vvisit_counterTOPLAM317974
Şu anda 26 konuk çevrimiçi

VİDEOLARIMIZ

LOGO