DARICA`DA ZEHİRLİ VARİL PANİĞİ PDF Yazdır e-Posta
Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfEn iyi 
HABER MERKEZİ tarafından yazıldı.   
Cuma, 26 Kasım 2010 16:08









HABER/ EROL POLAT


Darıca`da bir evin yan kısmında bulunan ve içerisinde kimyasal madde olduğu tahmin edilen plastik fıçılardan dökülen ve ne olduğu bilinmeyen sıvı paniğe nende oldu
Darıca’da bir evin yan kısmında bulunan ve içerisinde kimyasal madde olduğu tahmin edilen plastik fıçılardan dökülen ve ne olduğu bilinmeyen sıvı paniğe nende oldu.

Darıca Kazım Karabekir Mahallesi, Umut Sokak Numara 20 adresindeki 2 katlı binaya yeni taşınan ailenin 3 yaşındaki oğlu Enis Karaca, evin yan kısmında bulunan plastik fıçıları görünce oynamaya başladı. Bir süre sonra devrilen fıçılardan birisinden saçılan saydam şeklinde sıvı etrafa keskin bir koku salarken, evde bulunan babaanne Firdevs Karaca (59), kokuyu hissederek dışarı çıktı. Torununu alarak içeriye götüren ve daha sonra kimyasal atıkları temizlemek için su kullanan Firdevs Karaca, bu defada sıvının yanarak duman çıkarttığını ve içerideki elbiselerin renk değiştirdiğini ve gıda maddelerinin bozulduğunu fark etti. Bir süre sonra da rahatsızlanan Firdevs Karaca ve torunu Enis Karaca ile köyden misafir olarak gelen Şevket Karakçı (57), çevredekilerin yardımı ile Darıca Farabi Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.
BELEDİYE BİLİNÇSİZCE BOŞ ARAZİYE ATTI
Geceyi hastanede geçiren ve dün taburcu olan ailenin sağlık kontrolleri devam ederken, olayı haber alan Darıca Belediyesi ekiplerinin, içerisinde ne olduğu bilinmeyen sıvı dolu onlarca fıçıyı çıplak el ve koruyucu önlem almayan işçilerle birlikte bir araca doldurarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Darıca Belediyesi ekipleri, aldıkları kimyasal madde dolu fıçıları, Tuzla Caddesi üzerindeki Üretenler Sitesi`nin yanındaki boş bir araziye götürerek buradaki çalıların altına döktükleri kaydedildi..
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE KORUMA SORUNU ÇÖZEMEMİŞ
Darıca Belediyesi, geriye kalan kimyasal madde atıklarının incelenmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne durumu bildirmesi üzerine fıçıların bulunduğu alana gelen Büyükşehir Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, konunun kendi alanlarına girmediğini söyleyerek, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü`ne başvurmaları gerektiğini hatırlattıkları öğrenildi. Başvuru üzerine ilgili kurumun yetkililerinin olay yerine geldiği ve çeşitli incelemelerin ardından numuneler alarak bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

 

 

Yorum Ekle


Guvenlik Kodu
Yenile

 

 

 


 


 

Site Dil Seçimi

Albanian Azerbaijani Catalan Chinese (Traditional) Czech English French German Hindi Italian Macedonian Portuguese Russian Spanish Urdu

REKLAM VE İLANLAR

 

SON YORUMLAR

RSS
  • Döviz
  • ozgunes

Haber Arama

Giriş Formu



SİTE SAYAÇ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün75
mod_vvisit_counterDün682
mod_vvisit_counterTOPLAM317908
Şu anda 29 konuk çevrimiçi

VİDEOLARIMIZ

LOGO